Teksten fra KFS' logo

KFS-grupper og lokalforeninger

KFS-grupperne er hjørnestenen i KFS' arbejde

Uden KFS'ere og KFS-grupper var der ikke noget, der hed KFS.

Nogle steder mødes grupperne f.eks. i en frokostpause på deres gymnasiet, og andre steder foregår det om aftenen, hvor det lige kan lade sig gøre. Nogle steder er det studerende på ungdomsuddannelser og i andre grupper er det studerende på videregående uddannelser.

Fælles for dem alle er, at det er studerende, der gerne vil tale om tro, undersøge hvem Jesus er og fortælle om ham til deres medstuderende. Hvordan det ser ud i praksis er helt op til den enkelte gruppe og KFS'er.

Vil du gerne vide, om der er en KFS-gruppe på dit studiested eller i din studieby? Så kan du tjekke det via søgefunktionen på forsiden.

Lokalforeninger

Nogle af de større grupper (typisk, hvis man er mere end 10 igennem en længere periode), er organiseret som lokalforeninger.

Det betyder, at man organiserer sig lidt mere formelt, laver sin egen bestyrelse og vedtægter, holder generalforsamling og bliver sin egen 'lokale forening' under KFS.

Det har en masse fordele (f.eks. at medlemmernes kontingent går direkte KFS-gruppen), og så er det også en god måde at sørge for at fordele ansvaret i gruppen, så der er styr på, hvem der f.eks. skal tage kage med (vigtigt!).

Derudover har det også den fordel, at man som lokal forening kan søge økonomisk støtte til arrangementer, lejre, kollektiv uge (og hvad man ellers kan finde på) hos Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) i deres 'Lokalforeningspulje'.

Du kan læse meget mere om, hvad det vil sige at være en lokalforening, hvorfor det er en god idé, og hvordan man søger støtte hos DUF lige her.