Teksten fra KFS' logo

Hvad er et KFS-fællesskab - og hvor er de?

KFS-fællesskaberne er kernen i KFS arbejdet.

De ser ud på mange forskellige måder, for det er de studerende selv, der definerer, hvad gruppen skal lave, og hvordan den skal se ud.

Fælles for dem alle er, at det er studerende, der midt mellem lektier, madpakker og studieliv ønsker at bruge tid på at undersøge, hvem Gud er, lære Jesus at kende – og være med til at gøre ham kendt blandt deres medstuderende.

Er der et KFS-fællesskab på mit studiested?

Der er KFS-grupper på cirka halvdelen af alle ungdomsuddannelser og cirka en tredjedel af alle videregående uddannelser.

På kortet på vores forside kan du se, om der er en KFS-gruppe på dit studiested.

FællesKFS, hvad er det? Og hvor er de?

Udover KFS-grupperne på studiestederne er der også 'fællesKFS'-grupper, hvor KFS'ere mødes på tværs af deres uddannelser og studiesteder. Det er ofte fællesskaber, der mødes uden for skoletiden, men formålet er det samme; at skabe rum og plads til at undersøge, hvem Gud er i fællesskab med andre studerende.

Du kan se, om der er en fælles-KFS i dit nærområde ved at vælge 'Danmark' i menuen ovenfor og finde dit KFS-område. Og er du i tvivl om, hvad et KFS-område er, så har vi skrevet lidt om det herunder.

Hvad er et KFS-område?

I KFS har vi noget, vi kalder KFS-områder. Det er en inddeling, der blandt andet har betydning for, hvilken medarbejder vi har ansat til at støtte op om arbejdet i netop dit område, og som du kan bruge til at se, hvilke fællesKFS-grupper, der er i dit område.

Se herunder, hvilke områder KFS er delt op i:

Hvem skal jeg skrive til, hvis jeg gerne vil være med i en KFS-gruppe eller har et spørgsmål?

Vi har lokale KFS-sekretærer ansat i hvert område, hvis eneste formål er at hjælpe KFS-grupper og tale med studerende. Sidder du med et spørgsmål til troen, livet eller noget derimellem, er du altid velkommen til at tage kontakt til dem!

En helt central del af deres opgave er at støtte op om de studerende, der ønsker at mødes som KFS-gruppe. Derfor har sekretærerne også både overblikket og erfaringen til at hjælpe dig med at finde eller starte en KFS-gruppe på dit studiested.

Hvis du gerne vil vide, om der er en KFS-gruppe på din skole, kan du derfor også kontakte den KFS-sekretær, som arbejder i dit område. De er alle søde og flinke – så tøv ikke med at sende dem en besked! Du finder din sekretær under 'Danmark' og vælger dit område.

Her kan du også se, om der en fællesKFS i nærheden af dig.

KFS er (også) lige der, hvor du er!

KFS er et fælleskab for alle studerende på tværs af studier, alder, tro og kirke, der er fælles om et ønske;

At vi sammen – lige meget, hvor du selv står – kan gå på opdagelse i, hvad tro er for en størrelse, hvem Jesus er, og hvad han (måske) har at sige til os i dag.

Det kan se ud på mange måder. Og ske lige der, hvor du er! Har du en drøm for dit studiested? Eller er du nysgerrig på, hvad andre studerende tænker om tro?

Ja, så er du landet det helt rigtige sted!

Her på siden kan du bl.a. søge rundt i og undersøge, om der måske er et 'KFS-fællesskab' i nærheden af dig. Du kan også gå på opdagelse i de mange andre aktiviter, KFS arrangerer og står for – f.eks. vores lejre.

Du er også meget velkommen til at tage kontakt til KFS og vores KFS-sekretærer! Så finder vi ud af, hvor og hvad KFS skal være for dig!