Teksten fra KFS' logo

Har du planer for sommerferien?

Den 1. til 7. juli 2024 holder vi Assist igen med højt humør og godt arbejdsfællesskab – og vi vil gerne have dig med!

Glæd dig til d. 1-7. juli 2024, hvor der igen er Assist lejr i Hillerød. Lejren arrangeres og afvikles i samarbejde mellem Grønnevang kirke, KFS og lokale beboerforeninger. Det er en uge, hvor bøgerne er lagt på hylden og i stedet erstattet af hækklipper, lugekniv eller malerpensel.

Som lejrdeltager kommer man to og to på besøg i private hjem for at hjælpe i hus eller have med de opgaver, som kan være svære at klare i dagligdagen. Der er ikke nogen forventning om, at man på forhånd kan klippe en hæk, men man skal være klar på at bruge sine hænder.

Opgaverne kan også være at hjælpe med børneaktiviteter i beboerhuset, lave kager til afslutningsfesten ligesom samtale og fællesskab med de lokale også er en vigtig opgave.

Det forskelligartede samarbejde er en super god måde at lære hinanden at kende, også hvis man ikke kender andre på forhånd. Fællesskabet består både af studerende fra hele Danmark, frivillige i kirken og unge fra lokalområdet.

Kristendommen kan udtrykkes i næstekærlighed og tjenersind, og vi håber, at det opleves i mødet med hinanden.

Det er sognekirken, der udgør de fysiske rammer for lejren med overnatning og måltider. Arbejdet i lokalområdet har fokus i dagtimerne, men derudover vil der være frivillige andagter, udflugt, badetur og et aftenprogram med fx oplæg eller brætspil.

Ugens program

Mandag: Vi ankommer om eftermiddagen og lærer området og hinanden at kende.

Tirsdag-fredag: Vi arbejder om dagen og hygger og inspirerer hinanden om aftenen.

Lørdag: Vi laver stort kagebord for dem, vi har været ude at besøge, og holder fest for os frivillige.

Søndag: Gudstjeneste i Grønnevang Kirke og farvel for denne gang.

FAQ

Hvem er det for? Assist henvender sig primært til 18+, men du er velkommen uanset om du er studerende, i gang med sabbatår eller er i slutningen af din gymnasietid.

Hvad er typiske arbejdsopgaver? Opgaverne varierer og kan bl.a. være havearbejde, maling, rengøring, besøg på plejehjem, afholde børneaktiviteter, oprydning – og så naturligvis en masse gode samtaler med de dejlige mennesker, vi kommer hjem til. Der er ingen krav om, at man skal have styr på hverken malerpensel eller hækklipper på forhånd – det finder vi ud af sammen.

Skal man være med hele ugen? Ja, det synes vi. Fællesskabet for os Assistere bliver stærkest, når vi alle er sammen fra start til slut. Når er det er sagt, er det hele selvfølgelig frivilligt, og derfor kan undtagelser blive nødvendige.

Hvad laver man om aftenen? Hygger sig med sine skønne Assist-venner. Nogle aftener er der også tilbud om inspirerende oplæg. Andre aftener tænder vi bål, tager ud og bader, spiller spil eller synger sammen. Der vil også være mulighed for en udflugt i Nordsjælland en af dagene.

Hvad med tro – fylder det meget? Man behøver ikke tro på noget for at deltage. Selve rammerne har et kristent islæt: der er tilbud om andagter, og vi samarbejder med en kirke, som flere af de lokale frivillige har en tilknytning til. Men på Assist er der plads til alle, uanset hvad vi tror eller ikke tror på.

Hvor mange er med? Maks 30 overnatter i kirken. Man kommer til at møde mange mennesker fra menigheden og lokalområdet, men der vil samtidigt være rammer for et tæt og mindre fællesskab bestående af lejrdeltagere der spiser og bor sammen i kirken.

Har du spørgsmål? Så skriv endelig til assist@kfs.dk.

Pris

Hele lejren koster kun 300 kr. Et scoop af dimensioner!

Tilmelding

Tilmeldingen til Assist finder du lige her: Tilmelding til Assist

Tilmeldingsfrist

Der er tilmeldingsfrist fredag den 14. juni.

Adresse

Tolvkarlevej 76, 3400 Hillerød

Har du spørgsmål?

Så skriv endelig til assist@kfs.dk.

Følg Assist

Du følge Assist og se billeder fra tidligere år på Facebook eller på vores Instagram @assistlejr.