Teksten fra KFS' logo
Påskelejr 2023: Tilbage til Fundamentet
Den 1. – 5. april kunne KFS igen byde KFS’ere fra hele landet velkommen til Påskelejr i Skanderborg. Tirsdag nat satte KFS’ kommunikationsmedarbejder fem deltagere stævne for at gøre boet op og finde ud af, hvad de tager med sig videre.
Påskelejr 2023: Tilbage til Fundamentet
15. juni 2023

Jonathan, Ida, Alexander, Rebekka og Magnus har været med på Påskelejr siden søndag morgen, da jeg fanger dem ved et bord tirsdag nat for at høre, hvad de har oplevet, og hvad de tager med sig hjem fra dette års lejr. Til hverdag går de på hver deres gymnasium, men en fælles efterskolefortid har ført dem sammen her igen.

Hvordan har det været at være på Påskelejr?

Magnus: Det har været fedt at komme til et kristent fællesskab, og at man har

kunnet dele det, der kan være svært og irriterende ved at være en kristen

gymnasieelev, og det der er fedt. Det er et trygt sted at kunne dele.

Ida: Det er sindssygt fedt lige at få set sine venner og have tid til at få taget nogle snakke, som man ikke altid tager. Der har været god undervisning,

og så er det fedt, at der også er tid til, at man kan få snakket det igennem

bagefter og få delt sine overvejelser i forhold til tro.

Hvad betyder det at have sådan noget som Påskelejr midt i en gymnasiehverdag?

Rebekka: Det er fedt at komme til et sted, hvor der er så mange unge kristne. Jeg kan godt føle, at jeg går selv med det på gymnasiet, hvor der ikke er særlig

mange kristne. Man får et skub i sin tro bare ved at se, at der også er andre.

Magnus: Jeg føler en tryghed op til lejren ved at vide, at der har jeg sat nogle dage af til at gå i dybden med nogle af de ting, man går med derhjemme. Der er

tid til det, og der er masser af venner og kloge mennesker, der kan hjælpe en på vej med at besvare nogle af ens spørgsmål.

Er der en særlig pointe fra forkyndelsen eller undervisningen, I tager med hjem?

Jonathan: Becky Pippert havde en sindssyg stærk pointe med, at vi alle er lige så skyldige i Jesu korsfæstelsem som dem, der rent faktisk slog ham ihjel. Hvis han kan tilgive os for det, så kan han tilgive os for alle vores synder. Jeg havde ikke hørt den vinkel på det før, og det var bare megalækkert at høre. Alt det, jeg

tænker er utilgiveligt, det er bare tilgiveligt for Jesus på korset.

Er der noget, I har genopdaget gennem lejrens fokus på 'Fundamentet’?

Ida: I hverdagen kan det godt være nogle lidt overfladiske ting i troen, der

kommer til at fylde meget. Der var det rart at træde et skridt tilbage og kigge

på nogle af de ting, som troen egentlig er bygget op på. Der er et fundament, som allerede er bygget til os, og det, synes jeg, er ret nice.

Jonathan: I en periode op til har jeg godt kunne se mig lidt sur på kirken, og det har påvirket min relation til Jesus, tror jeg. Jeg har fået øjnene op for, at Jesus og kirken er to forskellige ting, og at det er Jesus, der er fundamentet, og så har vi bygget en kirke ovenpå det. Så hvis du slår dig på kirken, skal det i hvert fald ikke ødelægge dit fundament, som er Jesus.

Hvad er det sjoveste I har oplevet på årets lejr?

Alexander: Der er bare nogle skøre ting og oplevelser, som kun sker på sådan nogle lejre. Det kan være det dummeste, som man bare formår at få gjort til det sjoveste i verden, når man lige er en masse mennesker samlet, og der er en god stemning.

Rebekka: Ida og jeg havde en virkelig sjov oplevelse, hvor vi var med til en meget overtræt dørvagt i en halv time. Det gik bare ned. Der sker så mange ting, som skal være grinern og sjove aktiviteter, så for mig har det virkelig også været sjovt bare at slå sig ned til f.eks. en dørvagt og lave ingenting.