Teksten fra KFS' logo
KÆMPE TILLYKKE MED HUEN!
Den sidste eksamen er overstået. Huen sidder, som den skal. Vi vil gerne ønske dig et kæmpe tillykke og bringer her en hilsen fra bestyrelsen og de ansatte i KFS. Den er i år skrevet af Elisabeth Rønne Sangild, som fortæller lidt om, hvorfor du roligt kan hvile i, at du allerede er helt unik.
KÆMPE TILLYKKE MED HUEN!
27. juni 2024

Kære student

Wow, tillykke! Det er en milepæl, og den kan du godt være stolt af. Uanset, om det har været en glædelig eller sorrig rejse, så er du i mål med den nu. Kæmpe stort tillykke!

Først og fremmest vil vi gerne takke jer. Tak til dig for KFS. Og tak fordi, vi måtte være med på rejsen

Vi bliver igen og igen blæst bagover over af jeres ideer, gejst og engagement. For ikke at tale om jeres udholdenhed, energi og gåpåmod, som er så smittende og inspirerende for alle os i KFS. Tak for jer! Vi var her ikke, hvis ikke I var KFS’ere.

Nu står der en masse frihed for døren. Frihed til at træffe beslutninger om, hvad der nu skal ske. Det næste år. Og måske også længere frem. Det kan være befriende, og det kan være betyngende – eller i hvert fald lidt skræmmende.

Du er allerede unik i verden

Hvis du har tid, måske bare lige 2 minutter, så har jeg noget, som jeg gerne vil fortælle dig. Det er ikke revolutionerende nyt, men det er en lille reminder om noget, som kan være svært at holde fast i, og som til tider bliver glemt i verden i dag.

Det sidste år har jeg i forbindelse med mit studie beskæftiget mig med menneskets unikhed i verden. Selvom det ikke lyder sådan, så handler det slet ikke om at være noget særligt, et unikum, men om at være til – med alle de muligheder og måske ikke mindst umuligheder, det bringer med sig.

Vi har i dag en tendens til at tænke, at det vigtigste i livet er, at man skal opnå sine mål. Og helst så hurtigt som muligt. Hvad end det så handler om at rejse ud og finde sig selv, opleve en masse eller starte på en uddannelse.

Men kære student – du er faktisk allerede unik i verden! Om du så fejler i alle de mål, du måske har sat op for dig selv, så er der ikke noget, der kan rokke ved det.

Du er unik. Bare fordi, du er til i det her liv, på den her planet. Hvordan du er i verden, ser verden, oplever verden, udforsker og udfordrer verden, det er særligt, netop fordi du er dig. Du er unik, fordi verden reagerer på dig – og du på den.

At du er unik handler nemlig ikke om, at du har en helt særlig personlighed – det har du sikkert også – men det er mere end det. Du er skabt helt unikt, ikke fordi der kun findes én som dig, og at dit bidrag er uundværligt, men fordi du er skabt til at tage del i verden, lige præcis som den du er, med alt det du rummer af både muligheder og begrænsninger.

Nyd frugten af dit slid

Højst upassende, eller i hvert fald lidt utraditionelt, vil jeg også gerne give jer lidt af Prædikerens Bog med på vejen. I kapitel 3, vers 13 står der nemlig: ”Men at menneskene kan spise og drikke og nyde frugten af deres slid, det er en gave fra Gud.”

Kære student, nyd frugten af dit slid! Tænk sig, at Gud giver os den gave! Gå ud, kig op, se hvor fyldt med unikhed, Gud har skabt verden og tag del i den, med dit unikke selv.

Tre ting, du kan tage med

Så når den snigende dårlige samvittighed måske dukker frem, og du kommer i tvivl, om du har valgt rigtigt, om du har gjort det godt nok, eller ser, at de andre har det federe end dig, så vil jeg minde dig om 3 ting: 

1. Du er unik, fordi du er til. Ikke fordi, du er den bedste version af dig selv, men fordi du, alene ved at være, bidrager ind i verden.

2. Du har lov til at nyde frugten af dit slid og glæde dig over, hvad du er kommet igennem.At Gud i Esajas kapitel 46, vers 4 siger: ”Til I bliver gamle, er jeg den samme, til I bliver grå, bærer jeg på jer. Det har jeg gjort, og jeg vil stadig løfte jer, bære på jer og bringe jer i sikkerhed.” 

3. Du har en Gud, som ikke giver slip på dig.

Kære student, tillykke med din hue, må den sidde lige så tosset, som den vil.

Vi glæder os over dig, og vi håber at se dig igen. I en af vores grupper for studerende, på en lejr – eller hvordan det end ser ud for dig.

 

Guds velsignelse over dig, din fremtid – og hvad end du nu skal, hvor frihedens dør står åben for dig.  

Elisabeth Rønne Sangild, på vegne af KFS’ bestyrelse og ansatt