Teksten fra KFS' logo
Præsentation: Mød Mathias!
Hvem er det lige, KFS-sekretæren i Nord- og Midtjylland er? Vi har stillet Mathias Schultz Laursen fire hurtige spørgsmål for at blive lidt klogere på, hvem han er, og hvad han drømmer om. Læs med her!
Præsentation: Mød Mathias!
21. november 2023

Hvad er de tre vigtigste ting, vi skal vide om Mathias?

Hvis jeg skal præsentere mig, kort, vil jeg sige, at jeg er teolog og bor i Aalborg. Jeg elsker svære spørgsmål, gode brætspil, at løbe i skoven og svømme i fjorden.

Hvad har KFS betydet for dig i gymnasiet og studieårene? Har du et særligt KFS-minde?

KFS har betydet meget for mig og bragt mange gode oplevelser med sig både i Danmark og ude i den store verden. KFS har i både gymnasiet og studietiden været et sted, hvor jeg har fået lov at stille mine mange spørgsmål, og været et fællesskab, hvor vi sammen oplevede, at troen på Jesus fik relevans for vores tænkning og livet generelt.

KFS har også i høj grad været et sted, hvor jeg er vokset i frimodighed i forhold til at tale om tro med de af mine venner, som ikke er en del af kirkefællesskaber, og hvor vi har kunnet holde events, f.eks. Challenge (det tidligere navn for eventugen i Aarhus), som jeg har været stolt af at vise frem, invitere til og dele med andre. En lille oplevelse for et par år siden illustrerer meget godt, hvad jeg har sat pris på ved KFS.

Jeg var sammen med et par venner, som jeg har fulgtes med, siden vi gik i klasse sammen i gymnasiet, og som jeg af flere omgange tidligere havde trukket med til KFS-arrangementer, selvom de ikke plejede at komme i kristne fællesskaber. Uden anledning spørger den ene pludselig: ”Er der egentlig snart Challenge igen? Det kunne være fedt!” I det samme lyser den anden op og tilføjer: ”Ja! Det er så skønt at være et sted med spændende oplæg og med respekt for hinandens holdninger.”

Hvad glæder du dig særligt over i jobbet som KFS-sekretær?

Jeg bliver opmuntret, når jeg møder KFS’ere, der brænder for Jesus og vandrer med ham med alle de glæder og udfordringer, der kan være ved det. Og så glæder det mig særligt, når jeg ser KFS’ere, der vokser i frimodighed i at være kristne og i at dele deres tro med deres studievenner.

Hvad drømmer du om, at KFS’erne får med sig i løbet af deres tid i KFS?

Jeg håber, at KFS’erne oplever KFS som et fællesskab i studiehverdagen, hvor man kan stille spørgsmål, tage venner med, og hvor man oplever, at evangeliet har relevans for alle aspekter vores liv. KFS er ikke et udstillingsvindue for dygtige kristne, som har alle svarene til bibelstudiet, og som aldrig træder ved siden af. KFS er et fællesskab, hvor vi sammen vandrer med Jesus og kommer til at ligne ham mere og mere.

Jeg drømmer om, at KFS’erne må opleve, at i KFS handler det ikke om at se ud på en bestemt måde og leve op til et højtravende ideal. Gud vil ikke have din overflade – han vil have dig. Den du er. Ikke den, du gerne vil være eller føler, du burde være. Gud ønsker fællesskab med os uperfekte mennesker, og det håber jeg fællesskabet i KFS må afspejle.