Teksten fra KFS' logo
Klasse, fremragende, og helt fantastisk. Discipeltræf 2023 var en velsignet lejr – i helt nye rammer
For første gang i næsten 15 år rykkede Discipeltræf i år ud af de vante rammer i Skanderborg, drog et smut over broen og landede i Hillerød. Det blev til fem velsignede dage med hygge, lovsang, pusterum fra hverdagen og et stærkt fokus på ’Opskriften’ og troens basisingredienser: Tro, håb og kærlighed.
  Klasse, fremragende, og helt fantastisk. Discipeltræf 2023 var en velsignet lejr – i helt nye rammer
20. november 2023

Kan man holde Discipeltræf andre steder end i Skanderborg? Selv en garvet (nogle vil sige gammel) KFS’er som undertegnede har aldrig prøvet, at Discipeltræf er blevet afholdt andre steder end i Skanderborg. Men efter næsten 15 gode år i det jyske blev det i år tid til at prøve noget nyt: Discipeltræf i Hillerød, nærmere bestemt LMH og Johannesskolen.

Men kan man også holde et godt Discipeltræf i Hillerød? Hvordan har det været? Fantastisk, klasse, fremragende og virkelig hyggeligt!

Det er den enstemmige konklusion tirsdag nat, da jeg fanger Michael, Esther, Daniel, Valdemar, Gustav, Tabita og Sebastian. De har alle taget turen fra det jyske til Hillerød, og selvom det har været en længere tur end normalt, er de begejstrede for de nye rammer, fortæller Tabita: ”Det er vildt fedt. Jeg synes, det er meget mere hyggeligt. Og så gør det også, at man bare er tvunget til som jyde at være her hele lejren. Og det er egentlig også meget godt.”

Udover de hyggelige rammer og det gode fællesskab på lejren, fremhæver de også nogle af de vigtige pointer, de har fået med hjem fra lejren. Temaet var i år ’Opskriften’ og både til bibeltimer og aftenmøder var der sat fokus på den treklang af tro, håb og kærlighed, Paulus fremhæver i Korintherbrevet kapitel 8.

For Tabita og Esther er det især en pointe fra Henrik Nymann Eriksens bibeltimer om ’En knivspids tro’, der har sat sig fast:

”Han fortalte om, hvordan han på et tidspunkt hev sin søn op af vandet, fordi han var faldet i. Pointen var, at det var ligegyldigt, hvor meget hans søn holdt fast, for det var ham, der holdt fast og hev sin søn op. Og det er det samme med Gud. Det er ligegyldigt, hvor stærk min tro er, for Gud holder fast. Det har jeg virkelig tænkt over siden.”

En anden pointe, der blev fremhævet, handler om det være i kristen i hverdagen blandt sine gymnasiekammerater. Valdemar fortæller, at særligt noget af det, Søren Rønn talte om lørdag aften under overskriften ’Mere salt!’, har givet stof til eftertanke: ”Jeg har tænkt over det her med, at det er okay ikke at have styr på alt omkring trosforsvar i sin hverdag. Det vigtige er, at du er der og viser din tro. Det er nok, at du er dig. Det var fedt at høre.”

”Man bliver fyldt op igen”

Noget af det, der også står tilbage efter Discipeltræf, er, hvor godt og vigtigt det er at have ’pusterum’ fra hverdagens trummerum, hvor man kan blive fyldt op og mindet om, hvad troen er for en størrelse. Det fortæller Ida, Noa, Amalie, Sara, Jens Jakob og Adam, som jeg fanger lidt senere tirsdag nat. Jens Jakob formulerer det sådan her:

”Det har været fedt lige at lære noget om, hvordan ens tro hænger sammen og blive mindet om, hvorfor den er, som den er. En af de ting, der er meget godt ved Discipeltræf, er, at man lige får et kig tilbage ind i nogle af de ting, man måske har manglet lidt i hverdag. Man bliver fyldt op igen, kan man sige.”

Selvom rammerne var forskellige, var meget dog stadig genkendeligt. Der var lovsang, seminarer, frigørende forkyndelse, lærerige bibeltimer og rigelig tid til både hygge, vanvittige auktioner (18.500 gange tak for jeres gavmildhed og brand for KFS!), sport og fællesskab. Fællesskabet og det pusterum, det giver at være sammen med andre kristne, er også noget af det, KFS’erne igen og igen fremhæver, som noget af det virkelig fede ved Discipeltræf.

For Jens Jakob og hans ven Anton var det med en vis nervøsitet, de pakkede taskerne og drog mod Hillerød, for de kendte ikke rigtig andre. Heldigvis viste det sig at være utrolig nemt at komme ind på nogle af de deltagere og få nye gode venskaber:

”Vi kendte nul, og så møder vi bare nogle virkelig nice mennesker, som vi ikke havde snakket med inden. Det var meget nemt og sjovt at få nogle gode venskaber virkelig hurtigt. Og det, tror jeg, også er noget af det, Discipeltræf kan.”

Med de ord sættes det sidste punktum for Discipeltræf 2023. TAK for en fantastisk lejr!

Vi ses – i Skanderborg – til Påskelejr 2024, lørdag den 23. marts!

Find forkyndelse og bibeltimer som podcast

Alle taler og bibeltimer fra Discipeltræf 2023 kan findes som podcast. Søg efter ’Kristeligt Forbund for Studerende’ der, hvor du normalt lytter til podcast.

Som det desværre sker nogle gange, svigtede teknikken under Nanna Forum Lollikes forkyndelse mandag aften, hvorfor denne kun findes i deltagernes hukommelse – find en (vågen) deltager, hvis du gerne vil have en opsummering af hendes gode pointer.