Teksten fra KFS' logo

Evangeliet til Grønland - via KFS'ere

KFS arbejder også for at ‘kende Jesus og gøre Jesus kendt’ blandt studerende i Grønland. Den opgave bliver fra midten af august blandt andet varetaget af KFS-sekretær David Rejkjær Knudsen i Nuuk.

Visionen for arbejdet er at starte et grønlandsk KFS, der på sigt overtages af lokale kræfter.

Fra drøm til virkelighed

Branden for at se et grønlandsk studenterarbejde vokse og blive til tro og liv for grønlandske studerende har levet i KFS i mange år, og igen og igen blev spørgsmålet stillet: ”Hvis ikke os, hvem så?”

Derfor vedtog KFS´ bestyrelse i november 2017 at tage de første skridt i oprettelsen af et kristent studenterarbejde i Nuuk, ud fra et ønske om at etablere et arbejde målrettet grønlandske studerende på gymnasiale og videregående uddannelser.

Disse små første skridt førte til, at KFS i august 2019 kunne ansætte Sara Friis Børty som KFS-sekretær i Grønland, hvor hun sammen med sin mand Filip har været med til at løbe KFS-arbejdet i gang i samarbejde med de grønlandske studerende.

Deres tjeneste sluttede i sommeren 2023 efter fire år med en forrygende pionerindsats, der blandt andet har ført til, at der nu er KFS-grupper for både gymnasieelever og videregående studerende i Grønland.

Arbejdet er nu givet videre til David Rejkjær Knudsen, som fra midten af august og foreløbigt et år frem sammen med de studerende i Grønland skal bygge videre på det gode arbejde, der nu er taget de første spadestik i.

Hvordan ser arbejdet ud?

Med base i Nuuk er David – sammen med de grønlandske studerende – i gang med at finde ud af, hvordan KFS og KFS-visionen ‘at kende Jesus og gøre Jesus kendt’ kan se ud på grønlandsk. Det er et spændende arbejde, der kræver godt med pionerånd, kreativitet, hårdt arbejde og en god portion tålmodighed.

Der sker rigtig mange gode og store ting i Grønland! I løbet af de første år i Grønland er der bl.a. blevet startet fællesskaber og KFS-grupper for studerende og gymnasieelever, der har været grønlandske studerende med på Påskelejr, og i 2021 kunne de studerende i Nuuk afholde den allerførste 'KFS Grønland-lejr' – med Jesus og fællesskabet i centrum og omgivet af den skønneste grønlandske natur!

På sigt er målet, at arbejdet kan drives af lokale kræfter og køre som et selvstændigt studenterforbund med støtte fra KFS.

Hvad kan jeg gøre?

Engagér dig ved at bede for Grønland og de grønlandske studerende. Tilmeld dig nyhedsbrevet direkte fra David, som kommer ca. en gang om måneden. Besøg også vores Facebookside med friske nyheder fra arbejdet. Du er meget velkommen til at give en gave til Grønlandsarbejdet – klik her og vælg ‘KFS til Grønland’ i kategorien Formål.

David Rejkjær Knudsen
KFS-sekretær i Grønland
david@kfs.dk