STØT KFS BLIV MEDLEM
X

Til Tro tilmelding

Her har du mulighed for at tilmelde dig Til Tro.
Trykt blad med posten koster 150 kroner om året, men er gratis for medlemmer og for givere af mere end 500 kroner sidste år.
Elektronisk Til Tro er gratis for alle.

* Skal udfyldes
X

Kontakt

Udfyld nedestående kontaktformular

* Skal udfyldes

X
luk med esc eller

Studietur til Grønland

KFS til Grønland

I Januar 2017 inviterer KFS tolv studerende til at møde Grønland. Deltagerne er udvalgt blandt de 44 ansøgere, som i foråret 2016 sendte en begrundet ansøgning til KFS om at komme med på studieturen. 

Formålet med turen er at vise Grønland frem og derigennem inspirere til, at deltagerne søger arbejde i Grønland efter endte studier eller gennemfører en del af sine studier i Grønland – for samtidig være med til at starte et KFS arbejde i Grønland. 

Overordnet vision
Den overordnede vision for KFS’ Projekt Sne er at opstarte et KFS-arbejde i Grønland. Grønlandsturen i Januar 2017 er et led i udførelsen af den vision. Du kan læse Robert Bladts tanker om projektet nederst på siden. 

Hvad skal der ske på turen?
Vi besøger tre af de største byer: Aasiaat og Sisimiut og Nuuk. Her møder vi den lokale befolkning og besøger forskellige arbejdspladser og institutioner for at få et indtryk af, hvad det vil sige at bo og arbejde i Grønland. Vi besøger også universitetet og møder kirker og kristne i Grønland. Desuden taler vi med flere tilflyttere, som har taget springet fra Danmark til Grønland, og hører, hvordan de har oplevet det.

Og ja – så bliver der selvfølgelig rig mulighed for at møde Grønlands fantastiske og helt unikke natur omkring de tre byer.

Beskrivelse af ”Projekt Sne”

Af Robert Bladt

Hvordan kan KFS være i brand for Grønland - der er jo så umådeligt koldt.

Ja, og måske netop derfor er der studerende og KFS-venner i hvem, der er født et stærkt ønske om, at studerende i Grønland får muligheden for at lære Jesus at kende, ham som er verdens lys. For vi fornemmer, at der åndeligt set er brug for varme og lys blandt grønlandske studerende.

Gennem mange år er det som om vores rigsfæller langt mod nord har banket på nogle KFS-venners hjerter og spurgt: ”Hvornår kommer I og laver studenterarbejde hos os?” KFS’ formand Peter Rask har svaret på denne måde: ”Hvis ikke vi gør det, hvem gør det så?”

Vi er blevet betroet evangeliet. Det er en mægtig gave at lære Gud at kende gennem Jesus. Det giver fred i forhold til Gud, håb for evigheden og mening i dette liv. Men det er også en forpligtelse, for så stor en gave kan vi ikke holde for os selv. Derfor spørger vi: Hvem er det vores forpligtelse at dele evangeliet med? Og svaret, Gud har givet, synes blandt andet at pege mod Grønland.

Den tilskyndelse oplever vi i KFS, at vi er blevet bekræftet i, fordi en del studerende har vist, at de deler vores ønske om at se studerende i Grønland, som lærer Jesus at kende. Nogle har været i Grønland en periode, andre har været med til at bede, Gud har åbnet døre blandt andet gennem samarbejde med Sømandsmissionen. Nu er der også et missionærpar i Grønland, som tænker studenterarbejde med i deres tjeneste.

Derfor vil vi gerne dele vores kald til Grønland med flere studerende. Vi tror, at opstart af studenterarbejde er et langtidsengagement. Vi nærer ingen illusioner om, at det bliver så let som at fange en sæl. Men vi tror, vi skal holde branden i live. Derfor ønsker vi at invitere en gruppe studerende til Grønland for at få landet og dets befolkning ind under huden, mærke om Gud kalder til et engagement her og tage det med i bøn. I praksis tror vi jobmissionstanken vil være den bedste vej. Studerende, som efter endt studie eller undervejs i studiet kan kombinere studie eller arbejdsliv med frivilligt at tjene grønlandske studerende med evangeliet.